Autotalo Lohja Oy.

Täyden palvelun Autotalo

Autotalo Lohja Oy on isän ja pojan, Jorma ja Juhani Mattisen, perustama perheyritys. Yritys perustettiin vuonna 2011 ja se lähti liikkeelle liiketoimintakaupasta Lohjan Autolan kanssa. Lohjan Autola oli vuodesta 1988 toiminut perheyritys, joka toimi Volkswagen ja Seat -jälleenmyyjänä.

Idea isä-poika yrittäjyyteen tuli Jorman Konekeskon aikaiselta läheiseltä esimieheltä, joka toimi vuonna 2011 Volkswageneja Suomeen maahantuoneessa yrityksessä. Hänellä oli muistikuva siitä, että Jorman pojalla oli voimakasta kiinnostusta autoja kohtaan jo nuoresta miehestä alkaen. Kiinnostus Juhanilla oli suurta jo pienestä pojasta alkaen, mutta todellista kokemusta autokaupasta yhden kesätyön verran Turun VV-Autossa.

Liikkeelle lähdettäessä yritys työllisti 33 työntekijää ja liikevaihtoa kertyi noin 13 miljoonaa vuodessa. Kuluneen vuosikymmenen aikana yrityksen työntekijämäärä on kasvanut 60 työntekijään ja liikevaihtoa kertyi vuonna 2021 yli 40 miljoonaa euroa. Autoalan osaamista yrityksestä löytyy lähes 800 työvuoden edestä.

Merkittävin muutos yrityksessä tapahtui vuonna 2015, jolloin Lohjalle rakennettiin täysin uudet toimitilat. Uudet toimitilat suunniteltiin täyden palvelun Autotalon tarpeisiin ja niistä tulivat erittäin toimivat ja nykyaikaiset. Vuonna 2018 yritys hankki autopesuliiketoiminnan Lohjan toimipisteeseen. Vuonna 2020 BN Bilservice ja Autotalo Lohja tekivät liiketoimintakaupan Tammisaaressa olevasta korjaamotoiminnasta. Tämän myötä Ekenäs Bilhusista tuli ns. täyden palvelun Autotalo. Autotalo Lohja on ollut kuluneen vuosikymmenen aikana ylivoimaisesti eniten kasvanut yksityinen Volkswagen-jälleenmyyjä Suomessa.

Yrittäjä, Juhani Mattinen, KTM 38, toimii yrityksen toimitusjohtajana ja Jorma, Agronomi 72, on siirtynyt taustalle yrityksen hallituksen puheenjohtajaksi. Yrityksen tasaisen kasvun taustalla on yrittäjähenkisyys, perhehenkinen työyhteisö ja aito halu palvella asiakkaita. Juhani toimii myös Suomen Volkswagen-henkilöautotoimikunnan puheenjohtajana sekä on jäsenenä VW/Audi -jälleenmyyjien euroopan järjestössä.

Ekenäs Bilhusin vetovastuussa oleva miehistö sekä BN Bilservicen pitkäaikainen yrittäjä Bertel Niemi
Ekenäs Bilhusin vetovastuussa olevaa miehistöä, Johnny Henriksson, Tommy Ljunggren, Juhani Mattinen, Kurre Ahllund sekä BN Bilservicen pitkäaikainen yrittäjä Bertel Niemi

Uuden Golfin ihastelua yhdessä asiakkaan kanssa

Nupsin Timo Tuomi ja Juhani Mattinen Nummelan uudessa Certos-hallissa. Autotalo Lohja on mukana tukemassa 1000 nupsilaisen jalkapalloilijan harrastusta.

Call Now Button