fbpx

Autotalo Lohja Oy.

Täyden palvelun Autotalo

Autotalo Lohja Oy on isän ja pojan, Jorma ja Juhani Mattisen, perustama perheyritys. Yritys perustettiin vuonna 2011 ja se lähti liikkeelle liiketoimintakaupasta Lohjan Autolan kanssa. Lohjan Autola oli vuodesta 1986 toiminut perheyritys, joka toimi Volkswagen ja Seat -jälleenmyyjänä.

Idea isä-poika yrittäjyyteen tuli Jorman Konekeskon aikaiselta läheiseltä esimieheltä, joka toimi vuonna 2011 Volkswageneja Suomeen maahantuoneessa yrityksessä. Hänellä oli muistikuva siitä, että Jorman pojalla oli voimakasta kiinnostusta autoja kohtaan jo nuoresta miehestä alkaen. Kiinnostus Juhanilla oli suurta jo pienestä pojasta alkaen, mutta todellista kokemusta autokaupasta yhden kesätyön verran Turun VV-Autossa.

Liikkeelle lähdettäessä yritys työllisti 33 työntekijää ja liikevaihtoa kertyi noin 13 miljoonaa vuodessa. Kuluneen vuosikymmenen aikana yrityksen työntekijämäärä on kasvanut 60 työntekijään ja liikevaihtoa kertyi vuonna 2019 34,5 miljoonaa euroa. Suurin muutos yrityksessä tapahtui vuonna 2015, jolloin Lohjalle rakennettiin täysin uudet toimitilat. Uudet toimitilat suunniteltiin täysin autokaupan tarpeisiin ja niistä tulivat erittäin toimivat ja nykyaikaiset. Toinen suuri muutos oli BN Bilservicen liiketoiminnan hankinta kesällä 2020, jonka myötä Tammisaaren toimipisteestämme tuli myös ns. täyden palvelun Autotalo.

Juhani Mattinen, KTM 34, toimii yrityksen toimitusjohtajana ja Jorma, Agronomi 68, on siirtynyt taustalle yrityksen hallituksen puheenjohtajaksi. Yrityksen tasaisen kasvun taustalla on yrittäjähenkisyys, perhehenkinen työyhteisö ja aito halu palvella asiakkaita. Suomen nuorimman Volkswagen liikkeen toimitusjohtajan lempiasioita ovat kesäisin ykköskoppaisella avo Golfilla kurvailu, Volkswagen Grand Californialla seikkailu, matkailu, moottoripyöräily, kaikki mahdolliset lautailulajit sekä läheisten ihmisten kanssa ajan vietto.

Ekenäs Bilhusin vetovastuussa oleva miehistö sekä BN Bilservicen pitkäaikainen yrittäjä Bertel Niemi
Ekenäs Bilhusin vetovastuussa olevaa miehistöä, Johnny Henriksson, Tommy Ljunggren, Juhani Mattinen, Kurre Ahllund sekä BN Bilservicen pitkäaikainen yrittäjä Bertel Niemi

Uuden Golfin ihastelua yhdessä asiakkaan kanssa

Juhani ja vaimonsa Oona kuljettamassa VW Crafter Grand Californilla yli 30-vuotta vanhaa VW-logoa Classic VW Club Finlandille lahjaksi.

Juhani ja vaimonsa Oona kuljettamassa VW Crafter Grand Californilla yli 30-vuotta vanhaa VW-logoa Classic VW Club Finlandille lahjaksi heidän kesätapahtumaan